04.09.2012

Claxonatul pe străzi la nuntă, interzis în Galati (video)

  Desigur, suntem sătui cu totii de mîrlanii care claxonează în drum spre Starea Civilă sau restaurant, ca să stie toată lumea că ei merg la nuntă. Nu se stie exact de unde au deprins cocalarii acest prost obicei, cine anume le-a spus lor că degeaba participi la o nuntă dacă nu bagi claxoane ca dementu’. Cel mai probabil, faptul că toată viata lor au trăit într-un crîncen anonimat, că nu i-a apreciat nimeni mai departe de scara blocului în care locuiesc, îi face atunci cînd merg să se însoare să încerce să dea de veste la tot mapamondu’, eventual să afle si ăia din Burkina Faso că se duc la nuntă. Îi doare pe ei la bascheti că enervează un cartier întreg, că deranjează copiii, bătrînii sau că sperie maidanezii care, ca dracu, încep apoi si ei să urle. Conform legii, asta se numeste “deranjarea linistii si ordinii publice” si se sanctionează cu amendă.


Odată întors în Galati, mîrlanul îsi reia proastele obiceiuri

Da, se sanctionează cu amendă, dar nu în Galati ( incsiv in Tecuci), nu în România asta căzută pradă mîrlanilor, ci în tările civilizate. Culmea este că acesti tărani de oras, care obisnuiesc să claxoneze ca tîmpitii pe stradă cînd merg la nuntă, au fost plecati în Spania, în Italia, adică au văzut si ce e dincolo de granitele României. Si au văzut că în tările civilizate nimeni nu claxonează decît dacă e musai necesar să recurgă la acest gest (pericol de accident, avertizare pietoni, etc). Dar cînd acesti tărani se întorc în România revin si la proastele obiceiuri care i-au consacrat. Îi vedeti în fiecare week-end în alaiurile cu nuntasi, în masini mai scumpe sau mai răpănoase, asta mai putin contează. Elementul comun este că au claxoanele proaspăt verificate, ca să se audă pînă pe Vf. Omu, cum a fost cazul acestor nuntasi dn Galati (vezi video mai jos) care astăzi (duminică), în jurul orei 15.00, au enervat lumea cu claxoanele lor de neam prost.

Nuntasii să fie mai întîi filmati, apoi opriti în trafic si la final amendati

Am scris în titlu “Claxonatul pe străzi la nuntă, interzis în Galati”. Poate că unii dintre voi ati înteles că claxonatul A FOST interzis în Galati. Nu, din păcate, virgula din titlu tine loc de “ar trebui”. Da, claxonatul pe străzi la nuntă AR TREBUI interzis în Galati. Iar acest lucru nu este greu de realizat. O simplă hotărîre adoptată de Consiliul Local Galati ar rezolva imediat problema. Politistii locali ar putea primi atributii în acest sens, asta că tot se vaită că nu au de muncă la serviciu. Nesimtitii care claxonează în disperare, în trafic, atunci cînd merg la nuntă merită opriti (după ce în prealabil au fost filmati) de politistii locali, cu toată coloana lor de masini, si amendati. Să întîrzie la Starea Civilă, mi se rupe de nunta lor, dacă sînt neamuri proaste. Iar amenda să fie “doar” vreo 50 de milioane de lei, fără posibilitatea de a fi achitată la jumătate în 24 de ore. Personal, mă angajez să scriu un articol laudativ despre consilierul local care va veni cu un astfel de proiect de lege în Consiliul Local si, desigur, se va îngriji ca initiativa lui să fie votată.

Articol preluat de decibel-tecuci de pe antidotul.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici poti adauga comentariul tau. Daca esti anonim , vrem sa te stim si noi. Poate o adresa de e-mail...